WAT IS EEN PPA XL ASSESSMENT ?

De PPA XL is de meest uitgebreide Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) van Thomas International. De Persoonlijke Profiel Analyse is hét toonaangevende online assessment instrument voor de werkgever/HR manager.

Net als de reguliere PPA die we via PPA ONLINE verkopen bieden wij ook de PPA XL als goedkoopste aan in zowel Nederland als Belgie. Ook met de PPA XL geldt de unieke 100% tevredenheidsgarantie. U krijgt het volledige aankoopbedrag retour als u niet tevreden bent over de PPA XL.

U betaalt slechts € 201,- excl. btw terwijl € 350,- excl. btw gangbaar is en daarvoor ontvangt u een tot dertien pagina's tellende PPA rapportage omvattende:

De Persoonlijke Profiel Analyse met maximaal 30 uitgewerkte, door u te selecteren, aandachtsgebieden (zie ook de XL opties) De grafieken en scores behorende bij de PPA XL U krijgt daarmee een helder inzicht in:

 • Sterke- en zwakke punten, kortom de kernkwaliteiten
 • Karaktereigenschappen en gedrag op de werkvloer
 • De motivatie
 • Communicatieve en sociale vaardigheden
 • Voor welke functie is de kandidaat het meest geschikt?

De PPA XL kan voor dit bedrag worden aangeboden omdat de assessment geheel online afgehandeld wordt.

Meer over PPA XL assessment

Achtergrond van de PPA online assessment

De Persoonlijke Profiel Analyse is een assessment gebaseerd op de DISC - theorie van Dr. W.M. Marston.

De methode werd begin jaren zestig ontwikkeld door Thomas Hendrickson en heet voluit de Persoonlijke Profiel Analyse methode van Thomas International.

Het DISC model is een psycometrische test en brengt onder andere sterke kanten, zwakke kanten, communicatie en voorkeursgedrag in kaart.

De PPA XL is er voor werkgevers, recruiters en HR specialisten die zich afvragen: "is dit de juiste man/vrouw voor de functie?"

PPA XL biedt de mogelijkheid om met behulp van een volledige online assessment de Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) te verkrijgen met maar liefst 30 aandachtsgebieden ( XL opties) van een medewerker of sollicitant om daarmee inzicht te krijgen in het te verwachten werkgedrag en de persoonlijke eigenschappen van deze persoon.

De Persoonlijke Profiel Analyse is een product van Thomas International.

Voor wie is een PPA geschikt?

Een PPA XL bij andere partijen

 •  
  Alles soepel en snel online te regelen
 •  
  Rapportage en vragenlijst in 53 talen beschikbaar
 •  
  Binnen 24 uur een rapportage in handen
 •  
  30 uitgewerkte aandachtsgebieden
 •  
  Niet goed geld terug garantie
 •  
  U kunt de assessment laten afnemen waar en wanneer u maar wilt

€ 350,- (ex. btw.)

Bij PPA XL.NL

 •  
  Alles soepel en snel online te regelen
 •  
  Rapportage en vragenlijst in 53 talen beschikbaar
 •  
  Binnen 24 uur een rapportage in handen
 •  
  30 uitgewerkte aandachtsgebieden
 •  
  Niet goed geld terug garantie
 •  
  U kunt de assessment laten afnemen waar en wanneer u maar wilt

niet tevreden? 100% geld terug garantie

slechts € 201,- (ex. btw.) Bestel uw PPA XL

Veelgestelde vragen

Is een PPA XL noodzakelijk?

Met behulp van een PPA XL kunt u een objectieve keuze maken bij het aannemen van personeel. Zo voorkomt u overhaaste beslissingen en dit kan u veel geld besparen als u daardoor niet de verkeerde mensen in dienst neemt.

Wat is het voordeel van een PPA XL?

Een PPA geeft een betrouwbaar beeld van het gedrag van de kandidaat op de werkvloer. Zo kunt u zelf nagaan of de kandidaat diens talenten optimaal kan benutten binnen de functie. Dit zal een waardevolle aanvulling blijken te zijn op de sollicitatiebrief, de CV en het gesprek. Als iemand zijn talenten goed kwijt kan in de functie, zal die persoon beter functioneren.

Is een PPA XL ook nuttig voor mijn huidige werknemers?

Jazeker. De PPA geeft een verbluffend goed inzicht in de vraag of iemand op de juiste plek zit binnen diens werkkring. Door de PPA af te nemen kan het dus voorkomen dat functies intern gewisseld worden om een kwaliteitsslag op de werkvloer te maken. Zo kan het zijn dat iemand die bijv. op de boekhouding werkt eigenlijk veel beter af is in een functie met meer klantcontact. Ook kan blijken dat een leidinggevende geen leidinggevende capaciteiten heeft.

Wat is het verschil tussen de PPA en de PPA XL?

De reguliere PPA bevat altijd het PPA rapport en een samenvatting voor de kandidaat alsmede de grafieken en de interview richtlijnen (bestemd voor de leidinggevende). De PPA XL is opgebouwd uit 30 specifieke aandachtsgebieden die u zelf kunt selecteren bij uw bestelling. De grafieken worden ook bijgeleverd. In beide gevallen sturen wij ook een beknopte toelichting op het lezen van de grafieken toe.

Hoe moet ik de D.I.S.C. grafieken lezen?

Wij sturen bij de grafieken een algemene beknopte toelichting mee. Dit verduidelijkt de manier waarop de grafieken gelezen dienen te worden. Het lezen van de grafieken spreekt tamelijk voor zich. Bij onduidelijkheid kunt u voor een nadere toelichting contact met ons opnemen. Op onze downloads pagina vindt u een schematisch overzicht van de diverse D.I.S.C. profielen.

Referenties

Een greep uit de bedrijven die gebruik maken van de PPA die PPA Online aanbiedt met hun mening over deze dienst:

Bekijk meer referenties
 • belastingdienst
 • lovers
 • ale